Bar Nola / Nachtegaal / Van Bommel / Basilica
Op de koffie bij Tom Hamaekers; één van onze fijnste, loyaalste klanten. Samen gaan we al jaren de leukste uitdagingen aan. Zoals het ontwikkelen van een uniek tafel-concept voor zijn nieuwe Bar Nola.
Lucien: “Ik ben er trots op dat Tom nu al bijna 7 jaar klant bij ons is. Tom is één van de bekendste horeca-ondernemers van Maastricht. Al 30 jaar uitbater van café Van Bommel. En inmiddels ook van Basilica op ‘t Vrijthof, boscafé de Nachtegaal in Meerssen en Bar Nola in de Platielstraat. Overal met een ijzersterk concept. En overal hadden wij de eer om met hem mee te denken over tafelgerei dat het concept nóg sterker maakt. Kijk nou, hoe manjefiek het ook hier weer is geworden! Daar kan ik echt van genieten.”
Tom: “In de horeca draait alles om beleving. Dus je wil iets unieks op tafel zetten. Tot in de puntjes verzorgd. Met Lucien kan ik sparren over uitstraling, kwaliteit en functionaliteit. Want een bord moet niet alleen prachtig zijn, maar ook praktisch. En je gerechten moeten optimaal tot hun recht komen. Lucien brengt altijd eerst een paar setjes langs om mee te oefenen. Werkt het niet? Dan zoeken we samen verder. Totdat we de perfecte match gevonden hebben.”
Tom: “Bij Lucien weet ik dat ik een eerlijke prijs betaal. Ik hoef dus geen energie te steken in onderhandelingen. Dat bespaart me een hoop tijd en gedoe. Natuurlijk weet dat ik goedkoper servies bij de groothandel kan halen. Maar kan ik die ook bellen als op een drukke zaterdagmiddag opeens alle koffielepeltjes op zijn? Of als er een stapel frietkommen sneuvelt? Lucien stapt meteen in de auto als er in één van mijn zaken ‘stront aan de knikker’ is. En dat is heel veel waard!”
Foto's: Aron Nijs
Tekst: Suzanne Knoben