Wegwerpbekertje of Porselein?

Wegwerpbekertje of mok?

Is een wegwerpbekertje slechter voor het milieu dan een stenen mok? Wat de doorslag geeft, is hoe u de mok of het bekertje op kantoor gebruikt. Overigens is deze kwestie geen groot milieuprobleem.

Afwassen of afdanken, de discussie is zo oud als de milieubeweging zelf. Welk type beker uiteindelijk het milieuvriendelijkst is, hangt af van de manier waarop u er mee omgaat. De wijze van afwassen, het wel of niet recyclen en of u voor elk kopje thee of koffie een nieuwe beker neemt, hebben invloed op de uiteindelijke milieubelasting.

De strijd tussen het mokje en het bekertje leidt tot verhitte discussies. Uiteindelijk draait het om de vraag hoeveel milieubelasting het scheelt. Milieu Centraal heeft het berekend: per 1.000 kopjes koffie (ongeveer het jaargebruik op een kantoor) bespaart milieuvriendelijk gebruik evenveel milieubelasting als 55 kilometer autorijden veroorzaakt - dat geldt voor zowel de mok als de plastic bekertjes. Papieren wegwerpbekertjes klinken milieuvriendelijk maar zijn het uiteindelijk niet.

Lees verder op de volgende link: http://maastrichtporselein.nl/3/nieuws/43/wegwerpbekertje-of-porselein-/

Bron: Maastricht Porselein - Milieu Centraal 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »