Ontmoeting centraal bij trefmarkt ‘Kracht van Lokaal’ Oktober 2019

 

Ontmoeting centraal bij trefmarkt ‘Kracht van Lokaal’

 

Ondernemers van Eijsden-Margraten organiseren van 3 t/m 6 oktober 2019 de trefmarkt ‘Kracht van Lokaal’ waarin bedrijven zich presenteren. Geen ‘ouderwetse’ beurs, maar een interactieve beleving met demonstraties, ruimte voor ontmoeting en kennismaken met de personen achter een organisatie. Iedere ondernemer is welkom deel te nemen. Initiatiefnemers Lucien Franssen, Angelique Frissen, Bernadette Kroonen en Jan Opreij vertellen waarom zij er in ieder geval bij zijn.

 

“Het belangrijkste doel van het event is de ontmoeting,” schetst Jan Opreij. “Je ziet dat zowel ondernemers als inwoners van alle kernen van Eijsden-Margraten vaak niet weten welke bedrijven er eigenlijk zijn in deze gemeente. We willen tijdens deze dagen zowel aan ondernemers onderling als voor het brede publiek tonen wat het bloeiende bedrijfsleven hier allemaal te bieden heeft.”

 

Collectieve kracht

Lucien Franssen vult aan dat hij soms van collega-ondernemers hoort dat ze het ‘niet nodig’ vinden elkaar op te zoeken. “Maar juist nu het economisch wat beter gaat, moeten we de kracht van het collectief gebruiken om elkaar nog verder te versterken. Aan de ene kant omdat je als ondernemer soms niet weet wat je misschien wel bij de buurman kunt halen, maar aan de andere kant om onze kwaliteiten nog beter uit te dragen, ook buiten de eigen gemeente.”

 

“Ik ben al dertig jaar ondernemer, dus ik heb een schat aan kennis. Maar dat is alleen mijn eigen ervaring”, vindt ook Bernadette Kroonen. “Als je ervoor openstaat kennis en ervaring te delen, levert je dat als ondernemer een saamhorigheid op die iedereen verder brengt. Je kunt zoveel van elkaar leren.”

 

Gezicht achter de gevel

Het event bestaat uit vier dagen, waarvan twee dagen zijn bedoeld voor het versterken van het contact tussen ondernemers onderling en twee dagen worden ingevuld voor het brede publiek. Op donderdag en vrijdag vinden ontmoetingsavonden plaats, waarbij ook de Rabobank en Gemeente Eijsden-Margraten zijn betrokken. Jan Opreij: “Dit is voor bedrijven een mooi moment om eens kennis te maken met het gezicht achter een gevel, maar ook om contact te leggen met die persoon van de gemeente die je misschien al een tijdje wilde benaderen.”

 

Samen sterker staan door als bedrijven meer een eenheid te vormen, is wat Angelique Frissen weleens mist. “Ik weet zeker dat er enthousiasme en energie ontstaat als je elkaar beter leert kennen. Daarom vind ik het ook belangrijk een bijdrage te leveren aan dit event." Ze denkt ook dat het voor andere ondernemers interessant kan zijn mee toe doen aan de trefmarkt. “Wij hebben een showroom, dus iedereen kan bij ons binnenlopen. Maar veel bedrijven maken prachtige producten die niet direct in een winkel te zien zijn. Dit event biedt eigenlijk een mooie tijdelijke etalage.”

 

Actief inspireren

Het wordt voor het brede publiek op zaterdag en zondag geen statische aangelegenheid, daar zijn de vier het unaniem over eens. Angelique Frissen: “Iedereen gaat juist interactief met bezoekers aan de slag. Ze kunnen bijvoorbeeld iets leren tijdens demonstraties. Vanuit Frissen Rustiek gaan we waarschijnlijk bezoekers laten zien hoe we met hen een 3D-tekening van hun interieur kunnen maken. Mensen die met foto’s van hun eigen woonkamer komen, kunnen we zo tips geven. En we willen ook laten zien hoe je met verschillende verftechnieken een heel ander effect kunt creëren.”

 

Zo kan iedereen zelf invulling geven aan zijn of haar deelname. “We nodigen iedere ondernemer van harte uit mee te doen,” vertelt Lucien Franssen. “Of je nu een grote of een kleine ondernemer bent, al lang bezig of net begonnen, er is plek voor iedereen.” Deze eerste editie vindt plaats op industrieterrein Aan de Fremme in Margraten. “Maar de volgende keer gaan we naar Eijsden of Gronsveld. Als we hier eerst samen een succes van maken natuurlijk!”

 

Doe mee!

We nodigen jou als ondernemer van harte uit mee te doen met ‘Kracht van Lokaal’. Of je nu een grote of kleine ondernemer bent, of nog maar net begonnen; iedereen is welkom! Meld je snel aan.

 

Ben je gevestigd in (de omgeving van) Eijsden of Gronsveld? Stuur dan een mailtje naar Lucien Franssen: info@mp-winkel.nl.

Zit jouw bedrijf in (de omgeving van) Margraten? Mail dan naar jan@opreij.nl.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »